BRP PRAZNUJE 50. OBLETNICO LYNX MOTORNIH SANI IN ISTOČASNO PREDSTAVLJA NOVE 2018 LYNX MOTORNE SANI Z VEČJIMI NOVOSTMI

Nazaj na seznam
BRP PRAZNUJE 50. OBLETNICO LYNX MOTORNIH SANI IN ISTOČASNO PREDSTAVLJA NOVE 2018 LYNX MOTORNE SANI Z VEČJIMI NOVOSTMI

16.06.2017

Rovaniemi, Finska, Marec 16, 2017 – BRP (TSX:DOO) je razkril svojo Lynx zasedbo za leto 2018 pred več kot sto trgovci in povabljenimi gosti. Zasedba 2018 Lynx motornih sani je 50-to modelno leto, ustvarjeno s strani Lynx, ki uvaja novo Radien platformo, naslednjo generacijo Rotax 850 E-TEC motorja in ultra lahek E-TEC začetni sistem motorja.

Novi Lynx Radien platforma bo predstavljena na 2018 Lynx BoonDocker, Xtrim RE in Rave RE modelih. Novi modeli so lažji, bolj okretni in vključujejo nove inovacije, kot je kratek Radien DS sistem predora na Lynx BoonDocker DS modelih. "Novi dizajn je najbolj izrazit v celoti prenovljenem Lynx BoonDocker DS modelu. Videti je radikalen, vendar je najpomembnejše to, da združuje moč, stabilnost in okretnost," pravi Valto Ristimella, komercialni direktor, BRP Skandinavija.

Modele ponujene z novo platformo Radien poganja Rotax 850 E-TEC 2-taktni motor, ki ima 165 konjskih moči in vozniki bodo cenili tudi njegov 30 % hitrejši odziv. Ta nov pogonski agregat zagotavlja eno od najboljših razmerij med močjo in težo v industriji. Kljub temu, motorne sani ohranjajo izjemno veliko goriva in olja, kar je enako kot pri motorju Rotax 800R E-TEC.

"Še enkrat smo izzvali same sebe da pričnemo ponovno razmišljati o motornih saneh s praznim listom papirja in oblikovanjem za voznike, kako bi jim dali le najboljše izkušnje na snegu," je dejal Steve Pelletier, podpredsednik in regionalni generalni direktor za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko (EMEA). "Novi Rotax 850 E-TEC motor je eden od najbolj izpopolnjenih 2-taktnih motorjev na svetu, ki prinaša izjemno kombinacijo moči, odzivnosti, goriva in olja in to z lahkim, edinstvenim in trajnim paketom. Prepričan sem da bodo te nove motorne sani zagotovile izjemno uporabniško izkušnjo. "

SHOT je ultra-lahek E-TEC izhodiščni sistem motorja, ki industriji predstavlja »ultracapacitor« tehnologijo. Ta sistem zagotavlja električni naboj brez akumulatorja, zaganjalnika ali obročnega zobnika za zagon motorja. Sistem bodo najbolj cenili vozniki v globokem snegu, ki želijo varčevati z energijo. Prav tako prihrani na teži, saj SHOT dodaja le 900 gramov. "S SHOT ponovno prinašamo na trg prvi industrijski izum, ki ga je ustvarila naša inženirska ekipa. Prepričan sem, da bo to postalo merilo v industriji motornih sani," je dejal Pelletier.

V počastitev 50. obletnici je bil oblikovan poseben model sani, Lynx Commander 5900 in posebna zbirka oblačil. "Hvaležni smo za mnoge generacije zvestih Lynx strank, ki jih vabimo, da z nami praznujejo ta velik mejnik z oznako #lynx50. Objavili bomo tudi zgodbo Lynx v posebni video seriji, ki bo prikazana v letošnjem letu," zaključuje Valto Ristimella.